Dziś szybki przepis na pizzerinki z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie jest idealne do przygotowania przekąsek zarówno wytrawnych jak i na słodko. Polecam każdemu pokombinować z nim, ponieważ jest to banalnie proste :)
Składniki:
ciasto francuskie
salami
ser żółty
pomidor
cebula
oliwki
ketchup
bazylia, oregano
Przygotowujemy składniki: salami kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na tarce, kroimy oliwki, pomidory i cebulkę.
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie, kroimy na 3 części wzdłuż dłuższego boku i 5-6 części wzdłuż krótszego. Kwadraciki ciasta smarujemy ketchupem, na środek nakładamy odrobinę startego sera, następnie cebulkę, pomidory, salami, oliwki i posypujemy serem. Boki kwadracików zawijamy do środka. Pizzerinki opruszamy bazylią i oregano.
Nasze pizzeriny wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 15 minut (pieczemy do momentu aż ładnie się zrumienią).
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz