Menu

niedziela, 6 kwietnia 2014

Pizzerinki z ciasta francuskiego

Dziś szybki przepis na pizzerinki z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie jest idealne do przygotowania przekąsek zarówno wytrawnych jak i na słodko. Polecam każdemu pokombinować z nim, ponieważ jest to banalnie proste :)

Składniki:
ciasto francuskie
salami
ser żółty
pomidor
cebula
oliwki
ketchup
bazylia, oregano

Przygotowujemy składniki: salami kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na tarce, kroimy oliwki, pomidory i cebulkę.


Ciasto francuskie rozkładamy na blacie, kroimy na 3 części wzdłuż dłuższego boku i 5-6 części wzdłuż krótszego. Kwadraciki ciasta smarujemy ketchupem, na środek nakładamy odrobinę startego sera, następnie cebulkę, pomidory, salami, oliwki i posypujemy serem. Boki kwadracików zawijamy do środka. Pizzerinki opruszamy bazylią i oregano.




Nasze pizzeriny wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 15 minut (pieczemy do momentu aż ładnie się zrumienią).


Do pizzerinek można użyć wielu innych składników np. kukurydzę, paprykę, ogórka, szynkę... Możliwości jest bardzo dużo, każdy znajdzie coś dla siebie ;)


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz